ZAČELO SE JE...

Tomaž, Luka in Blaž, so trije mladi fantje, ki se z glasbo aktivno ukvarjajo že odkar
pomnijo. Spoznali so se na gimnaziji Lava v Celju, kjer so skupaj igrali v šolskem bandu, nekaj let kasneje pa ustanovili svojo skupino in tako septembra 2013 postali Jacksoni.

Že takoj smo pokazali, da se gremo zares in že oktobra istega leta izdali svoj prvi singl z naslovom SOVA, ki so ga radijske postaje zelo dobro sprejele (1. mesto RADIO 1, 1. mesto RADIO S, 2. mesto MOJ RADIO, 4. mesto RADIO CELJE,…). Tako smo se odločili da bomo zanj posneli tudi naš prvi videospot.

Poletje smo preživeli predvsem na velikih koncertnih odrih saj smo nastopili na večini večjih slovenskih festivalov kot so: Pivo&Cvetje, ŠVIC, Flosfest, Noč pod kostanji, Žalska noč mladih, Trotžur,…

Kljub natrpanim vikendom pa smo poleti vseeno izdali svoj drugi singl z naslovom IZLET. Spet smo se uvrščali na lestvice širom Slovenije, skladbo pa so vzljubili predvsem na nacionalnem radiju VAL 202 kjer ste ji lahko večkrat na teden v dnevnem programu prisluhnili še v začetku leta 2015.

Med poletjem pa se je zgodilo še nekaj, kar si niti v najlepših sanjah ne bi mogli predstavljati. Naš videospot za singl SOVA so opazili tudi producenti na največji glasbeni televiziji v tem delu evrope MTV Adria, ki so ga uvrstil v svoj dnevni program. A tudi to ni bilo dovolj, uvrstili so nas tudi na svojo lestvico DOMAČICA, na kateri smo do konca poletja prilezli na zavidljivo 7. mesto, ki je bila tudi ena izmed najvišjih uvrstitev slovenskih izvajalcev v letu 2014.

Jeseni smo se kar čez noč odločili, da odidemo na eno izmed avdicij za prihajajoči šov Slovenija ima talent (malo promocije nikoli ne škodi). Producenti so bili nad nami navdušeni in tako smo se uvrstili na avdicijsko oddajo, od tam pa po mnenju žirije tudi v POLFINALE, od koder pa se nam žal ni uspelo prebiti v finale. A naš cilj je bil dosežen, nekaj dodatne promocije in novih like-ov na FB strani.

Med snemanjem šova, pa smo izdali tudi naš tretji singl ČAKAM, ki je tudi uradna skladba mladinskega celovečerca z naslovom ZADNJI KROG, ki je v slovenske kinematografe prišel istega leta.

V začetku leta 2015 smo bili spet prijetno presenečeni s strani glasbene televizije MTV, ki je Čakam uvrstila na svojo lestvico Domačica. Tako so minevali tedni in ČAKAM se je pridno vzpenjal navzgor, vse do prvega mesta! Na vrhu njihove lestvice smo kraljevali kar tri tedne.

Sledilo je spet s koncerti in festivali obarvano poletje, ter pisanje skladb in pripravljanje na snemanje našega prvega albuma. Med tem pa smo izvedeli še eno veliko novico. S strani telvizijske hiše MTV smo bili predlagani za nominacijo za MTV EMA Best Adria Act – nagrado, ki so jo v preteklosti prejele skupine kot so Siddharta, Dubioza Kolektiv, …

Danes smo tukaj…Izdali smo svoj prvenec z naslovom V ČAST SRCA, ki ga najdete v diskografiji. Seveda  ga lahko tudi naročite v našem shopu.